Óvodás néptánccsoport - Ajkai Bányász Hagyományőrző Egyesület

  • Home
  • Óvodás néptánccsoport

Aktív tagjai a népi kultúra elsajátításában ügyeskedtek. Ezt főként népi gyermek játékokkal, énekekkel, mondókákkal, népzenei aláfestéssel sajátították el. Hetente 1 alkalommal 1 órában próbálnak. Jeles napokon, ünnepségeken fellépnek a szenior néptánc csoporttal közösen.

Tábort szerveztünk óvodás gyermekek részére, melynek keretében Meseterápia foglalkozást is tartottunk. A mesélés és a meseterápia, mint prevenció, a betegségek és mentális zavarok kialakulásának megelőzésére szolgált.

Családi program – Február hónapban került megrendezésre a Télűző-tavaszváró program, amelyen gyermekek, fiatalok, idősek egyaránt részt vettek. A kiszebáb elkészítése után, rövid ismertetőt hallhattak a farsangi népszokásokról, néphagyományokról, farsangi ételekről, farsangi énekekről.

A kiszebáb meggyújtása után táncra perdültek az óvodások, szüleik valamint a táncegyüttes tagjai is, ahol különféle rigmusokat adtak elő. Közben a megjelenteket teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és a nagymamák által készített házi süteménnyel kínálták. Nagyon jó hangulatban tellett a rendezvény, amelyhez hozzájárult a kedvező időjárás is.

Elérhetőség

Fodor Eszter